середа, 19 липня 2023 09:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Заколот Пригожина негативно вплинув на військове командування РФ – генерал США

Заколот Пригожина негативно вплинув на військове командування РФ – генерал США
Заколот в РФ збив з пантелику структуру військового командування росіян. Фото: eastnews.ua

Структури військового командування РФ перебувають у стані збентеження через спробу заколоту в Росії ватажка приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина.

Наслідки заколоту вплинули на моральний дух російських військ, заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі на брифінгу в Пентагоні, передає Politico.

"Похід тисяч "вагнерівців" на Москву збив з пантелику структуру російського військового командування, оскільки після виведення підрозділів найманців з України йому потрібно переглядати як доступні для ведення війни ресурси, так і інструменти управління ними. Апарат командування та управління на стратегічному рівні, безумовно, у кращому разі розгублений і, ймовірно, відчуває труднощі", – вважає Міллі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти на фронті шантажують Міноборони РФ

Наслідки заколоту Пригожина сприяли підриву морального духу російських військ, який і без того був невисокий через проблеми з логістикою, значні втрати серед офіцерів і погану підготовку.

За даними Центру національного спротиву, "вагнерівці" тренуються у Могильовській області Білорусі.

Минулого місяця "вагнерівці" захопили у Ростові військовий штаб, заявили про похід на Москву. Згодом увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти.

Тоді ж президент РФ Володимир Путін екстренно виїхав з Москви на Валдай, повідомляли ЗМІ. Увечері 24 червня власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив про зупинку руху "вагнерівців" на Москву. Перед цим говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Зараз ви читаєте новину «Заколот Пригожина негативно вплинув на військове командування РФ – генерал США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі