середа, 04 листопада 2020 11:14

Ми за крок від "полегшеного" локдауну

Ми за крок від "полегшеного" локдауну
В Україні хочуть запровадити легкий локдаун - карантин вихідного дня. Фото: pixabay.com

Через швидкий ріст кількості інфікованих Covid-19 в Україні можуть запровадити карантин вихідного дня. Однак, лише за рішенням Кабінету міністрів.

Про це розповів Олег Рубан, голова Держпродспоживслужби столиці.

"Запровадження карантину вихідного дня – це ініціатива парламентського комітету з охорони здоров'я. Її підтримав Кабмін. Це так званий легкий локдаун на вихідні дні", – розповів Рубан для "Сьогодні".

Документні вимоги поки що на стадії підготовки. Вони будуть прописані в постанові Кабміну. Якщо їх сьогодні, 4 листопада, ухвалять, вони будуть обов'язкові до виконання на всій території країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сімейним лікарям дозволять робити швидкі тести на коронавірус

"Я вважаю, що це малоефективний метод боротьби з пандемією. Карантин вихідного дня лише передбачає зменшення соціальної активності людей, не більше. Наприклад, люди не зможуть у вихідні дні відвідувати торгові центри або ресторани. У деяких країнах запровадили такі обмеження, але поки ніхто не може сказати про ефективність нововведення", – зазначив Рубан.

Хто і як контролюватиме дотримання такого карантину поки невідомо.

За останню добу в Україні виявили 9524 нових хворих на коронавірус. Це найбільше від початку епідемії в країні. Із них дітей – 313, медпрацівників – 408. Станом на ранок 4 листопада маємо 420 617 лабораторно підтверджених випадків Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Ми за крок від "полегшеного" локдауну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі