четвер, 30 квітня 2020 08:49

"Ми не Радянський Союз": влада шукає можливостей заробітчанам працювати за кордоном

"Ми не Радянський Союз": влада шукає можливостей заробітчанам працювати за кордоном
Україні теж "дуже потрібні ці люди" - "гнучкі, активні, готові виїхати за тисячі кілометрів від рідної домівки, щоб заробляти" Фото: facebook.com/giz.kp

Влада не стане перешкоджати тим, хто хоче працювати за кордоном. Чартери для заробітчан будуть літати на постійній основі.

Кабмін, звіно, бажав би, лишити заробітчан на батьківщині. Щоб вониі "внесли вклад в економіку, наприклад, побудувавши свої ферми". Про це розповів віце-прем'єр з євроінтеграції Вадим Пристайко, пишуть Сегодня.

Вадим Пристайко розповів, що глава уряду Денис Шмигаль доручив вести переговори з владою країн, які потребують українських трудових мігрантів.

"Зараз намагаємося визначити, як організовано дати таку можливість людям, які хочуть працювати за кордоном. Цих людей цінують за кордоном, своїм сім'ям в Україні вони приносять дохід", - пояснив Пристайко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соціальні бунти і розвал економіки: експерти спрогнозували наслідки заборони виїзду заробітчан

Україні теж "дуже потрібні ці люди" - "гнучкі, активні, готові виїхати за тисячі кілометрів від рідної домівки, щоб заробляти". Але "ми ж не Радянський Союз і не можемо їх тримати насильно".

Державіаслужба таки дозволила виконати рейс з Києва до Лондона, яким на сезонні роботи полетіли українські громадяни. Близько 19:40 29 квітня пасажирам видали квитки і дозволили почати реєстрацію на рейс. У повітря літак піднявся о 21:30, хоча спочатку він повинен був відправитися о 12:40.

Зараз ви читаєте новину «"Ми не Радянський Союз": влада шукає можливостей заробітчанам працювати за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі