вівторок, 10 листопада 2009 19:18

MTV вручив Горбачову нагороду

MTV вручив Горбачову нагороду

Перший і останній президент СРСР Михайло Горбачов отримав спеціальну нагороду від каналу MTV. Це спеціальна нагорода Free Your Mind, яка була присуджена колишньому політичному лідеру за внесок в створення нових відносин і побудову демократії в Східній Європі, а також у здійснення ідеї єдиної Європи. Вручення нагороди відбулося 8 листопада на закритому гала-вечері.

За словами голови і виконавчого директора MTV Networks International Білла Роуді, який вручив нагороду, Горбачов "зламав політичні і психологічні бар"єри і приніс мир, свободу і стабільність Європі".

На заході, який було організовано фондом Cinema for Peace, були присутні також ірландський співак, композитор і політичний діяч сер Боб Гелдоф, іспанський оперний тенор Пласідо Домінго і колишній міністр закордонних справ Німеччини Ганс-Дітріх Геншер.

Як наголошується в прес-релізі, нагорода Free Your Mind присуджується особі або організації, які втілюють волелюбні принципи життя MTV і беруть участь в боротьбі з нетерпимістю, расовими, релігійними та іншими упередженнями.

Раніше лауреатами MTV Free Your Mind ставали організації Amnesty International (1994 рік) і "Грінпіс" (1995), фронтмен ірландської рок-групи U2 Боно (1999), лідер демократичної опозиції в М"янмі Аун Сан Су Чжі (2003) і сер Боб Гелдоф (2005).

Нагадаємо, основна частина церемонії нагородження MTV EMA 2009 пройшла 5 листопада на берлінській арені O2 World. Цього року найбільше нагород завоювала Бейонс. Разом із зіркою R&B в Берліні виступили Foo Fighters, Green Day, Джей-Зі, Леона Л"юіс, Шакіра, Tokio Hotel і U2. Причому виступ останніх перед Бранденбурзькими воротами, що зібрав 10 тисяч людей, для всіх глядачів став безкоштовним. Подія стала частиною святкування 20-річчя падіння Берлінської стіни, повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «MTV вручив Горбачову нагороду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі