неділя, 12 квітня 2020 21:44

МОЗ розвінчало черговий фейк про коронавірус

МОЗ розвінчало черговий фейк про коронавірус
В Україні станом на 12 квітня зафіксували 2777 випадків інфікування коронавірусом. Фото: dnepr.info

Міністерство охорони здоров'я назвало фейком дихальну вправу, яка нібито визначає наявність у людини інфікування коронавірусом SARS-CoV-2. Йдеться про вправу, яка передбачає затримку дихання на 10 секунд. Згідно з поширеною інформацією, якщо людина змогла так протриматись, то інфікування у неї немає.

"Ця дихальна вправа не може визначити відсутність або наявність у вас COVID-19. Зверніться до сімейного лікаря, якщо підозрюєте COVID-19 у себе або близьких", — інформує МОЗ.

Там додали, що з початку епідемії коронавірусу поширюють багато міфів про те, як нібито можна вберегтися від хвороби чи самостійно виявити коронавірус в організмі.

"Закликаємо при появі будь-яких респіраторних симптомів не займатися самолікуванням, а звернутися до сімейного лікаря. Медичні працівники мають чіткий алгоритм дій і зможуть перевірити, чи хворієте ви на COVID-19", — наголошує відомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ відреагувала на опубліковані адреси киян з коронавірусом

В Україні станом на 12 квітня зафіксували 2777 випадків інфікування коронавірусом. Зокрема, 89 пацієнтів одужали, 83 людини померли.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ розвінчало черговий фейк про коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі