вівторок, 18 березня 2008 09:22

Морська капуста захищає курців від інсульту

Морська капуста захищає курців від інсульту

Вчені Каролінського інституту (Фінляндія) за результатами масштабного дослідження за участю 26 тисяч чоловіків, які палять, дійшли висновку, що вживання продуктів, багатих на магній, перешкоджає розвитку ішемічного інсульту.

У дослідження були включені чоловіки у віці від 50 до 69 років, що раніше не страждали на інсульт. Сюзанна Ларссон (Susanna C. Larsson) та її колеги з Каролінського інституту реєстрували вагу й зріст чоловіків, показники артеріального тиску, а також дані про їхній харчовий раціон. Спостереження за учасниками велося протягом 13,5 років.

Проаналізувавши дані, вчені з"ясували, що в чоловіків, що вживали найбільшу кількість магнію (близько 589 міліграмів на добу), ризик ішемічного інсульту був на 15% нижче, ніж у тих, хто вживав найменшу його кількість (373 міліграма на добу). При цьому частота розвитку геморрагічного інсульту була однаковою в обох групах, повідомили дослідники.

Багатим джерелом магнію вчені є цільнозернові продукти. Крім того, цей мікроелемент міститься в таких продуктах як горіхи, насіння, чорнослив, морська капуста та зелені овочі, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Морська капуста захищає курців від інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі