середа, 16 грудня 2015 17:23

Міносвіти передало на Херсонщину підручники кримськотатарською мовою

Міносвіти передало на Херсонщину підручники кримськотатарською мовою
Фото з відкритих джерел

Міністерство освіти і науки України передало підручники кримськотатарською мовою заступнику голови Генічеської районної адміністрації у Херсонській області Гульнарі Бекіровій. Про це повідомило видання Крим.Реалії з посиланням на співробітника відділу сприяння вивченню мов Інституту змісту освіти МОН Світлану Фоміну.

"Херсонське управління освіти звернулося до Міністерства соціальної політики з проханням допомогти з підручниками кримськотатарською мовою, копія потрапила до нас. Ми знайшли таку можливість, були виділені підручники – як оригінальні, так і перекладні", – сказала Фоміна.

В школи Генічеського району передали 378 примірників підручників, посібників, словників та художньої літератури вартістю 39 тисяч гривень. Книги були надруковані у видавництві "Кримучпедгіз" до анексії Криму. Серед них – підручники кримськотатарської мови та кримськотатарської і світової літератури, а також підручники з предметів, перекладені з української мови.

За словами Гульнара Бекірової, потреба в підручниках кримськотатарською мовою в Генічеському районі зростає у зв'язку з відкриттям факультативних курсів мови в школах Генічеського району, де кримські татари живуть компактно.

Зараз ви читаєте новину «Міносвіти передало на Херсонщину підручники кримськотатарською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі