неділя, 18 вересня 2016 15:09

Міноборони приховано здає в оренду землю

Міністерство оборони України займається прихованою здачею в оренду землі.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня".

"Офіційне джерело Фонду державного майна свідчить про те, що з листопада 2015-го по серпень 2016 р. квартирно-експлуатаційні служби МО України здали в приховану оренду (під виглядом технічних майданчиків) 23 земельні ділянки", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони вкрали 30 млн із виділених на АТО грошей

Лідерами у цьому процесі є служби у військових містечках Львова, Харкова, Житомира та Дніпропетровська.

 

Чому військові "бізнесмени" здають в оренду тільки асфальтове покриття, яке не може бути об'єктом оренди, а не саму земельну ділянку, вартість якої несумірно вища за вартість технічного майданчика?

1 варіант. Земля, що належить державі, не є власністю Міністерства оборони. У цьому випадку військові чиновники, пропонуючи в оренду технічні майданчики, займаються прихованою орендою чужої землі і вчиняють звичайне шахрайство.

2 варіант. Військове відомство володіє земельними ділянками. Якщо посадовці в погонах здають в оренду технічні майданчики без урахування ринкової вартості землі, то вони займаються корупцією, використовуючи службове становище в корисливих цілях", - зазначається в журналістському рзслідуванні.

Нагадаємо, начальник Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Дмитро Марченко виклав у мережу відео, як у Міноборони перевіряють якість нової військової форми.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони приховано здає в оренду землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі