четвер, 06 червня 2024 14:15

Міноборони розкрило, скільки відсотків українців оновили дані у "Резерв+"

Міноборони розкрило, скільки відсотків українців оновили дані у "Резерв+"
Процедура оновлення даних у застосунку займає кілька хвилин. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

15% військовозобовʼязаних вже оновили свої облікові дані через додаток.

Процедура оновлення даних у застосунку "Резерв+" займає кілька хвилин, заявив 6 червня речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін, передає Gazeta.ua.

"Є можливість у великої кількості людей оновити свої дані і, таким чином виконати норму закону про мобілізацію. Зараз ця процедура триває буквально кілька хвилин", - наголосив він в ефірі телемарафону.

Через "Резерв+" оновили дані вже 1 412 000 військовозобовʼязаних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 17-річні мають повернутися з-за кордону, щоб стати на облік - Міноборони

"Але завантажили його значно більше людей. Тобто, ми очікуємо, що вони скористаються цим застосунком, але, можливо, трохи пізніше", - додав Лазуткін.

Речник зазначив, що понад 18 тис. українців, які перебувають за кордоном, також через додаток дистанційно оновили свої облікові дані.

З 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Один з головних нововведень за оновленим законодавством є уточнення облікових даних військовозобов'язаних.

Тобто військовозобов'язані українці повинні протягом 60 днів з моменту, коли закон набув чинності, оновити свої облікові дані (до 16 липня 2024 року). Зробити це можна безпосередньо у ТЦК, а також у центрах надання адмінпослуг або через мобільний застосунок "Резерв+".

Зараз ви читаєте новину «Міноборони розкрило, скільки відсотків українців оновили дані у "Резерв+"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі