середа, 10 серпня 2022 09:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони РФ вигадало чергову брехню, щоб очорнити ЗСУ

Міноборони РФ вигадало чергову брехню, щоб очорнити ЗСУ
У посольстві РФ у Сполучених Штатах Америки також ширять нову дезінформацію. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 10 серпня.

Пропагандистські засоби масового інформування Російської Федерації поширюють дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила в середу пресслужба ЦПД в Telegram.

"Українські військові втікали з Донеччини. На підступах до Соледара й Артемівська не вціліло жодне село – українці, які відступали, знищували буквально все на шляху й убивали мирних жителів", – дезінформують росЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська розвідка ширить фейк про війну в Україні та дії союзників – РНБО

У посольстві РФ у Сполучених Штатах Америки також ширять нову дезінформацію.

"Щодо сільськогосподарських угідь є свідчення неодноразових цілеспрямованих підпалів урожаю українськими формуваннями, для чого використовуються гелікоптери, які розкидають теплові пастки. Все це доводить, що реальна ситуація протилежна тому, про що веде мову Держдеп США", – ідеться в заяві.

Водночас у ворожому Міністерстві оборони заявили, що в Надбузькому в Миколаївській області в будівлі туберкульозного диспансеру нібито дислоковано підрозділи територіальної оборони, обладнано склад зброї та боєприпасів. Усіх хворих, мовляв, незалежно від стану їхнього здоров'я, "цинічно вигнали з лікувального закладу". Це – фейк, попереджають в РНБО.

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони спростував головні російські фейки про фінансову допомогу від ООН для українських пенсіонерів. Думка, що насамперед допомогу отримає молодь, а лише потім пенсіонери, є хибною.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони РФ вигадало чергову брехню, щоб очорнити ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі