вівторок, 30 серпня 2022 09:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони РФ вигадало черговий фейк, щоб очорнити Україну

Міноборони РФ вигадало черговий фейк, щоб очорнити Україну
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 30 серпня.

Пропагандистські засоби масового інформування Російської Федерації поширюють нову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у вівторок вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Звинувачення Росії у обстрілах Запорізької атомної електростанції в Енергодарі виглядають феєрично, адже замість того, щоб просто відключити Україні електрику, РФ обстрілює контрольований собою ж об'єкт та руйнує дроти, що постачають електрику Україні, артилерійським вогнем", – маніпулюють російські ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров "розганяє" нові фейки про війну в Україні – РНБО

Міністерство оборони Російської Федерації поширює фейк про те, що київський режим нібито продовжує провокації для створення техногенної катастрофи на Запорізькій АЕС.

"Для завдання удару по території ЗАЕС, Збройні сили України застосували безпілотник, який вдалося збити під час наближення до спецкорпусу №1. Там зберігаються тверді радіоактивні відходи", – дезінформує вороже відомство.

Чергову дезінформацію поширює також колаборант Кирило Стремоусов, якого російські окупанти називають "заступником голови військово-цивільної адміністрації" Херсонщини. Він заявив, що Херсонська область "повністю перебуває під охороною професійних військових із Міноборони РФ".

"Вибудовано кілька рубежів для захисту від можливих посягань України. Херсону нічого не загрожує", – ідеться у заяві ставленика Кремля.

Тим часом російські окупанти продовжують вдаватися до цинічних спроб перешкодити роботі Міжнародного агентства з атомної енергії на Запорізькій атомній електростанції. Щоб затримати прибуття співробітників МАГАТЕ на ЗАЕС, Росія почала користуватися стратегіями, подібними до тих, які використовував Іран.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони РФ вигадало черговий фейк, щоб очорнити Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі