понеділок, 16 лютого 2009 10:49

Microsoft за творця вірусу дасть 250 тисяч доларів

Microsoft за творця вірусу дасть 250 тисяч доларів
Компанія Microsoft оголосила, що заплатить 250 тисяч доларів тому, хто знайде творця вірусу Downadup/Conficker . Відтоді, як в жовтні минулого року цей вірус почав гуляти по Інтернету, він встиг заразити, за деякими даними, до 12 мільйонів комп"ютерів. Як вважають в Microsoft, творець вірусу винен в скоєнні злочину.

"Людей, які пишуть ці шкідливі програми, потрібно притягати до відповідальності", - вважає Джордж Статакопулос з Microsoft. У інтерв"ю Бі-бі-сі він сказав, що компанія "Не готова сидіти склавши руки та допускати подібну діяльність". "Наше послання дуже просте - хто б не заподіяв серйозну шкоду нашим клієнтам, ми зробимо все можливе, щоб допомогти з його арештом", - додав Статакопулос.

Downadup/Conficker атакує комп"ютери і комп"ютерні мережі, на яких не встановлені останні латки для Windows. Вірус можна підчепити в Інтернеті або через пристрої USB, що використовуються для перенесення інформації з комп"ютера на комп"ютер. Потрапивши в комп"ютер, вірус встановлює систему самозахисту, що дуже ускладнює процес його видалення з диску. Вірус також здатний прораховувати імена користувачів та паролі. Фахівці-комп"ютерники рекомендують ускладнювати паролі для захисту від Downadup/Conficker, змішуючи заголовні та рядкові букви та цифри.

За матеріалами Би-би-си, Rokf.ru

Зараз ви читаєте новину «Microsoft за творця вірусу дасть 250 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі