неділя, 14 липня 2024 09:39

"Межигір'я" закрили для відвідувачів: адміністрація назвала причину

"Межигір'я" закрили для відвідувачів: адміністрація назвала причину
Парковий комплекс "Межигір'я" став державним. Фото: ukr-prokat.com

Територію паркового комплексу "Межигір'я", який офіційно став державним, тимчасово закрили для відвідувачів.

За даними адміністрації парку, це пов'язано із завершенням процесу передачі рухомого майна, арештованого у справах екс-президента Віктор Януковича, повідомляє Міндовкілля.

Причиною називають проведення організаційних заходів та технічних перевірок.

Зазначається, що співробітники парку спільно з ветеринарами Держпродспоживслужби здійснюють ветеринарний огляд тварин та птахів, які проживають на території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музей корупції "Межигірʼя" отримає новий статус – що відомо

"Спецадміністрація парку-памʼятки "Межигірʼя" вкотре дякує всім активістам, які з 2014 року стали відповідальними за збереження паркового комплексу за власною згодою", - йдеться у повідомленні.

Наголошують, що на території працює відділ кадрів і всім зацікавленим працівникам, які всі ці роки опікувались парком на волонтерських засадах, надана можливість офіційного працевлаштування в державну установу на посади за напрямками їх роботи.

"З моменту початку роботи парку-памʼятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Межигірʼя" вперше за 10 років всі надходження від діяльності на території паркового комплексу надходитимуть до державної скарбниці", - йдеться у повідомленні.

Верховна Рада минулого року вирішила, що "Межигір'я" стане парком-пам'яткою.

Законопроєкт підтримав 241 народний депутат. Закон передбачає створення спеціальної адміністрації парку-пам'ятки у сфері управління Міндовкілля. А також збереження біорізноманіття на території парку.

Зараз ви читаєте новину «"Межигір'я" закрили для відвідувачів: адміністрація назвала причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі