пʼятниця, 16 жовтня 2009 10:13

Медведєв таки вмовив Жириновського повернутися в Держдуму

Медведєв таки вмовив Жириновського повернутися в Держдуму

Депутати фракцій ЛДПР і "Справедлива Росія" 16 жовтня припинили акцію протесту і повернулися в Держдуму.

Всього в п"ятничному засіданні беруть участь 368 з 450 депутатів - представники "Єдиної Росії", "Справедливої Росії" і ЛДПР.

Віце-спікер Держдуми, лідер фракції "Справедливої Росії" Олександр Бабаков і лідер ЛДПР Володимир Жириновський ще 15 жовтня оголосили про намір своїх прихильників повернутися в залу засідань. За даними РИА Новости, із заявою про повернення в Держдуму 15 жовтня виступив також лідер "Справедливої Росії" Сергій Миронов.

Крім того, "Справедлива Росія" вранці 16 жовтня підняла питання про повернення до парламенту на голосуванні. Проти повернення висловилися лише депутати Олег Шеїн і Світлана Горячова, ще три члени фракції утрималися від участі в голосуванні.

Таким чином, на продовженні акції протесту до зустрічі з президентом РФ Дмитром Медведєвим досі продовжує наполягати лише КПРФ.

Всі три опозиційні партії покинули залу засідань Держдуми 14 жовтня. Таким чином депутати висловили протест проти підсумків регіональних виборів, що пройшли в 75 регіонах РФ 11 жовтня. Майже всі вибори виграла "Єдина Росія". Опозиція звинуватила владу у фальсифікаціях.

ЛДПР, "Справедлива Росія" і КПРФ, залишаючи парламент, зажадали провести нові вибори, звільнити глав деяких регіонів і організувати зустріч лідерів опозиції з президентом РФ. Як стало відомо ЗМІ з неофіційних джерел, 15 жовтня Дмитро Медведєв висловив згоду зустрітися з представниками протестуючих партій 24 жовтня. Можливо, на зустрічі також будуть присутні члени "Єдиної Росії". Крім того 15 жовтня відбулася зустріч опозиціонерів зі спікером Держдуми Борисом Гризловим.

Робота Держдуми 14-15 жовтня не уривалася, депутати від "Єдиної Росії" продовжували засідання без опозиції, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв таки вмовив Жириновського повернутися в Держдуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі