пʼятниця, 22 травня 2009 09:45

Медведєв порадив Євросоюзу дати Україні грошей

Автор: Фото прес-служби президента РФ
  Дмитро Медведєв з головою Ради ЄС Вацлавом Клаусом, генеральним секретарем Ради ЄС Хав'єром Соланою і головою комісії Європейських співтовариств Жозе Мануелом Баррозу в Хабаровську
Дмитро Медведєв з головою Ради ЄС Вацлавом Клаусом, генеральним секретарем Ради ЄС Хав'єром Соланою і головою комісії Європейських співтовариств Жозе Мануелом Баррозу в Хабаровську

У Росії є сумніви щодо можливостей України розплачуватися за поставлений газ, заявив президент Росії Дмитро Медведєв на прес-конференції після закінчення саміту РФ - ЄС в Хабаровську в п"ятницю.

"У нас є сумніви в платоспроможності України. Партнери в цій ситуації допомагають своїм партнерам, і ми готові допомогти українській державі, але хотіли б, щоб значну частину цієї роботи узяв на себе і Європейський Союз, тобто ті країни, які зацікавлені в надійності і безпеці енергоспівпраці", - підкреслив Медведєв.

"Іншими словами, якщо мова йде про кредити, давайте допоможемо синдикувати відповідні гроші українській державі, - запропонував президент РФ. - Але цим повинна займатися не лише Росія. Врешті-решт не у нас проблеми з платоспроможністю".

"Я звертався до наших партнерів із цього приводу і запропонував їм ще раз проаналізувати можливості з постачаннями газу на Україну", - відзначив глава російської держави.

За його словами, в даний час закачуванню в підземне сховище України підлягає достатньо великий об"єм - в межах 19,5 млрд кубометрів, а це коштує понад $4 млрд.

Медведєв також заявив, що Росія не може дати європейцям гарантій в тому, що надалі з вини України не буде перебоїв з постачаннями газу.

"Ніяких запевнень Росія не давала і давати не буде. Заради чого це? На нашій стороні жодних проблем немає, у нас все гаразд і з газом, і з виконання наших обов"язків. Завірення хай дає той, хто зобов"язаний платити за газ", - підкреслив Медведєв.

За матеріалами: Інтерфакс, Прайм-Тасс

Зараз ви читаєте новину «Медведєв порадив Євросоюзу дати Україні грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі