четвер, 15 жовтня 2009 11:02

Медведєв надумав вирішити кризу в Держдумі по телефону

Медведєв надумав вирішити кризу в Держдумі по телефону

Президент Росії Дмитро Медведєв обговорив по телефону з лідером ЛДПР Володимиром Жириновським і головою КПРФ Геннадієм Зюгановим кризу в Держдумі.

Як розповів агентству лідер фракції ЛДПР Ігор Лебедєв, президент особисто подзвонив Жириновському 14 жовтня. Медведєв висловив готовність зустрітися найближчим часом. При цьому лідер фракції підкреслив, що депутати від ЛДПР не мають наміру повертатися в зал засідань до зустрічі з головою держави.

Медведєв не планує зустрічатися з лідерами бунтівних фракцій

Лідер КПРФ у свою чергу заявив, що домовився з Медведєвим про швидку зустріч. Телефонна розмова Зюганова і президента також відбулася 14 жовтня.

Вимога про зустріч з Медведєвим була однією з основних, які 14 жовтня висунули опозиційні фракції в Держдумі, котрі покинули пленарне засідання. Із залу в повному складі вийшли депутати фракцій ЛДПР, КПРФ і "Справедливої Росії". Таким чином вони протестували проти порушень на регіональних виборах, які відбулися 11 жовтня.

Думська опозиція вважає, що підсумки виборів були сфальсифіковані на користь "Єдиної Росії". Окрім зустрічі з президентом депутати вимагають проведення нових виборів і відставки мера голів регіонів, де проходили вибори в законодавчі збори - Москви, Тульської області і Республіки Марій Ел.

Після висунення вимог опозиції прес-секретар президента Наталія Тімакова заявила, що Дмитро Медведєв не планує в найближчі 10 днів зустрічатися з лідерами бунтівних фракцій.

Тим часом про готовність зустрітися з представниками цих фракцій заявив спікер Держдуми Борис Гризлов. Він має намір зробити це вже 15 жовтня. При цьому раніше Володимир Жириновський наполягав на відставці Гризлова.

За матеріалами Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Медведєв надумав вирішити кризу в Держдумі по телефону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі