пʼятниця, 02 листопада 2012 12:38

Личаківське кладовище освічували тисячі лампадок
32

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Учора, 1 листопада, львів'яни поминали своїх померлих родичів. Біля Личаківського кладовища розклався майже повноцінний ринок. Люди продавали живі квіти, лампадки, вінки. За традицією в цей день потрібно запалювати свічку в пам'ять про померлих на їх могилах. Найдешевші лампадки продавали по 3 гривні. Невеликий букет хризантем коштував 5 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Личаківському цвинтарі хоронять за 20 тисяч гривень

"У цей день спеціально тікаю з роботи якнайшвидше, - розповіла львів'янка Катерина Осьмак. - На Личакові похоронені мої батьки. В інші дні не завжди є час, щоб провідати їх могили. Тому в цей день прибираю на їх гробах, ставлю квіти і палю лампадки. Беру зі собою багато лампадок, десь з десяток. Ще відвідую могили Івана Франка, Соломії Крушельницької, Ігоря Білозора, Володимира Івасюка. Вони генії нашого народу. Зробили більше для українців ніж усі наші депутати разом взяті за всі каденції Верховної ради. Тому в цей день вшановую і їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бориса Возницького поховають на Личаківському цвинтарі

На Личаківському кладовищі є поховані не лише українці, а також поляки, вірмени, австрійці. Родичі чи представники общини у Львові також провідують в цей день могили своїх земляків.

"Тут є багато поховань людей вірменського походження, - розповів диякон вірменського храму Пресвятої Богородиці Армен. - Зокрема відомий архітектор Захаревіч, благодійник і меценат Торосевіч, який відкрив перший притулок у Львові для сиріт, єпископ Самуель Стефанович, передостанній католицький вірменський єпископ Ісаак Микола Ісакович. У Вірменії маємо п'ять таких днів, коли поминаємо померлих. Вони є після великих свят — Різдва, Паски, Успіння Пресвятої Богородиці, Преображення і Воздвиження Чесного Хреста. Такого дня як в Україні, 1 листопада, не має. Але ми в цей день приходимо на кладовище і запалюємо свічки на могилах наших земляків."

 

Зараз ви читаєте новину «Личаківське кладовище освічували тисячі лампадок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі