середа, 18 листопада 2015 16:58

Лукаш вдівічі зменшили заставу

Лукаш вдівічі зменшили заставу
Фото: www.pravda.com.ua

Колишньому міністру юстиції Олені Лукаш зменшили заставу. Тепер їй треба заплатити 2 млн 557,8 тис. грн. Таке рішення прийняв Апеляційний суд Києва у середу.

Суд залишив Лукаш під арештом до 29 грудня 2015 року. Їй повернуть внутрішній паспорт та знімуть електронний браслет. Суд зобов'язав Лукаш приходити до слідчого на його вимогу, не відлучатися з населеного пункту, де вона проживає без дозволу слідчого і здати іноземний паспорт.

Нагадаємо, СБУ затримала Лукаш 5 листопада. Їй інкримінують розкрадання коштів в особливо великих розмірах та службове підроблення.

Підозрюють у перевищенні службових повноважень. Ніби за часів керівництва Мін'юстом за змовою з працівниками фірми "Європейська правова група" із серпня 2013-го до січня 2014 року присвоїла державні 2,5 млн грн.

6 листопада Печерський районний суд Києва ухвалив взяти екс-міністра під варту з правом застави в 5,1 млн грн. У той же день її вніс нардеп з "Опозиційного блоку" Вадим Новінський.

Лукаш називають людиною Сергія Льовочкіна, який очолював Адміністрацію президента Віктора Януковича. У Верховному суді представляла інтереси тодішнього кандидата в президенти Януковича. Була головним юристом Партії регіонів.

Потім захищала Бориса Колеснікова, який перебував під слідством за вимагання. Двічі обиралася народним депутатом від "Регіонів". Працювала першим заступником глави Адміністрації президента за часів Януковича.

У липні позаторік стала міністром юстиції. Майданівців називала "екстремістами".

Зараз ви читаєте новину «Лукаш вдівічі зменшили заставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі