середа, 23 квітня 2008 13:16

Луценко: Вибух в парку Шевченка може виявитися терактом

Луценко: Вибух в парку Шевченка може виявитися терактом
Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко не виключає, що вибух в столичному парку Шевченко 21 квітня був терактом.

"Основна версія - це хуліганство або терористичний акт з боку екстремістських угрупувань, які, можливо, таким чином, святкували день народження Гітлера", - заявив Луценко журналістам у вівторок.

Міністр підкреслив, що в Україні активізувалися такого роду угрупування. "Це велика проблема, і в даному випадку, звичайно, МВС робитиме все від нас залежне, щоб зловити і покарати зловмисників", - підкреслив Луценко.

При цьому він додав, що для такої роботи необхідна активізація діяльності прокуратури, яка займається проблемою расової і національної нетерпимості. "Зараз ця стаття практично не працює, і це є створенням певного клімату, який дає можливість активізуватися екстремістським і профашистським організаціям", - сказав Луценко.

21 квітня об 19.10 в парку Шевченко в Києві спрацював невідомий вибуховий пристрій. Потужність вибуху складала до 100 г в тротиловому еквіваленті.

В результаті вибуху були поранені дві студентки Університету ім. Тараса Шевченка, які в той момент йшли неподалеку.

Київська міліція порушила кримінальну справу, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Луценко: Вибух в парку Шевченка може виявитися терактом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі