пʼятниця, 03 липня 2020 09:44

Зливи, шквали та смерч - у яких областях чекати негоди

Зливи, шквали та смерч - у яких областях чекати негоди
Сьогодні можливі грози та зливи. Фото: pixabay.com

У п'ятницю, 3 липня, майже на всій території України прогнозують спеку, проте на заході, а також у другій половині дня на півночі пройдуть дощі.

"Спека охопить більшість областей, протягом дня ховайтеся в затінок, під вентилятори, кондиціонери, картузи, панамки чи здоровенні капелюхи.
У кого є проблеми з серцем чи з артеріальним тиском і є можливість просто повалятися вдома на дивані - краще поваляйтеся. Але на заході та півночі пройдуть дощі із грозами. Повітря розпечене, тому в грозах можливі сильні зливи та шквали, і навіть град з локальними смерчами", - повідомила синоптик Наталія Діденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наприкінці липня очікують зливи

Температура повітря становитиме +29...+34°С, на півдні та сході до +36°С. Дощі освіжать лише повітря у західних областях, там передбачається +23...+28°С.

Вітер в Україні - південний та південно-східний, невеликий або помірний.

У Києві 3 липня буде спекотно та без істотних опадів, хіба ввечері локальний грозовий дощ. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +32°С. Похолодання можна чекати на вихідні, але незначне.

В Україні попередили про різке погіршення погодних умов. Рятувальники говорять про град і шквали 15-20 м/с. На Закарпатті та в Карпатах, вдень також і на Прикарпатті - значні дощі, I рівень небезпечності, жовтий. Також 3 липня на малих водотоках та у верхiв'ях річок Закарпаття очікуються швидкоплинні пiдвищення рiвнiв води на 0,5-1,0 м.

Зараз ви читаєте новину «Зливи, шквали та смерч - у яких областях чекати негоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі