четвер, 20 липня 2023 09:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Литовці збирають кошти на дрони для України

Литовці збирають кошти на дрони для України
Кошти збирають до Дня Незалежності. Фото: Ukrainian FPV drone TORO

Литовська благодійна організація "Малі, але сильні" планує зібрати до 24 серпня €300 тис.

На них для України придбають 500 дронів-камікадзе типу FPV, пише Delfi.

Засновник організації Раймундас Алекнавічюс пояснив, що використання дронів є одним з найбільш впливових факторів війни.

"Нещодавно Росія закупила тисячі безпілотників, які завдають величезної шкоди українським захисникам. Іноді здається, що в окупантів стільки китайських безпілотників-камікадзе, що вони використовують їх як кулі", – вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литовці за годину зібрали захмарну суму для України

Литовці придбають дрони TORO FPV, розроблених українськими та литовськими експертами. Їх вважають одними з найкращих у своєму класі.

"Україна народжується щодня, а не вмирає. Тому рій із 500 безпілотників, надісланий Литвою з нагоди Дня Незалежності країни, буде найкращим подарунком, який ми можемо зробити їй зараз", – додав Алекнавічюс.

Дрони FPV оснащені функцією "вид від першої особи". Вид з камери у передній частині БПЛА передається оператору. TORO також має кругову антену для забезпечення якісного маневрування дронами.

В Україні створюють флот морських дронів. Гроші збирають на фандрейзинговій платформі United24. За менш ніж годину зібрали на перший дрон, який назвали "Херсон". Україні таких потрібно 100.

Тепер кожен, і не тільки в Україні, а й в інших країнах може долучитися до будівництва першого у світі флоту морських дронів.

Зараз ви читаєте новину «Литовці збирають кошти на дрони для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі