пʼятниця, 11 квітня 2008 14:44

Лідери Молдови і Придністров"я домовилися про відновлення переговорів

Зустріч президента Молдавії Володимира Вороніна і лідера Придністров"я Ігоря Смирнова, що відбулася в п"ятницю в Бендерах, продовжувалася півтори години. Президент Молдавії Володимир Воронін вийшов з будівлі розділу адміністрації Бендер і виїхав до Кишинева. Смирнов поки залишається в будівлі, журналісти чекають його появи, хоча було оголошено, що результати зустрічі будуть оприлюднені прес-службами президента Молдови і лідера Придністров"я.

Тим часом, джерело в адміністрації Смирнова повідомило, що в ході зустрічі сторони домовилися про відновлення переговорів по врегулюванню конфлікту навколо Придністров"я у форматі "5+2" (Молдавія, Придністров"я, Росія, Україна, ОБСЄ і США, ЄС). Дата і місце першого раунду переговорів будуть повідомлена додатково.

Джерело також відзначило, що президент Молдавії обіцяв розглянути питання про можливе пом"якшення режиму проведення експортно-імпортних операцій економічними агентами Придністров"я, і клопотати перед Європейським Союзом про зняття заборони на в"їзд до країн ЄС 17 чиновникам адміністрації Придністров"я, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Лідери Молдови і Придністров"я домовилися про відновлення переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі