неділя, 06 грудня 2015 08:05

Лежачий протест під ГПУ та план дій від опозиції (6 грудня)
20

Ранок на Майдані почався зі снігу та молитви. Потім мітингувальники сформували колони і під вигуки "Яника на йолку!" пішли пікетувати Кабінет міністрів та Адміністрацію Президента.

 

Дівчата тим часом пішли в обхід по блокпостах, пригощали солодощами та соком правоохоронців і вітали їх з Днем збройних сил.

Частина євромайданівців продовжили свою акцію під стінами Генпрокуратури. Тут розпочався лежачий протест.

Демонстранти лягли біля входу у відомство, щоб перешкодити чиновникам потрапити на роботу. Однак співробітники Генпрокуратури не соромились переступати через протестуючих під крики "Ганьба!".

 

У цей день стало відомо, що народних депутатів від опозиції та лідера гурту "Тартак" Олександра Положинського викликають на допит в прокуратуру.

 

У Шевченківському райсуді оголосили вирок затриманому активісту Андрію Дзиндзі – 2 місяці під вартою. Після цього у суді спалахнула бійка між депутатами і адвокатом з одного боку та міліціонерами - з іншого.

 

На Майдані оголосили мобілізацію до суду – люди колонами йдуть із площі. Підходять також кияни.

Підтяглися також кількасот "беркутівців".

Святослав Вакарчук закликав не вірити чиновникам, які спеціально розділяють Україну на Захід і Схід, щоб обкрадати населення.

ЗВЕРНЕННЯ ДО МОЛОДИХСвятослав ВАКАРЧУКЗвертаюся саме до Вас, хлопців і дівчат, приблизних ровесників нашої Незалежнос...

Posted by Okean Elzy (official) on 6 грудня 2013 р.

Лідер гурту "Скрябін" Андрій Кузьменко підтримав революцію.

 

Активісти продовжують блокувати коледж Національного авіаційного університету в Василькові, де перебувають бійці спецпідрозділу МВС. Керівництво просить звільнити дорогу.

 

"Полковник просив, щоб розблокували виїзд, тому що вони нібито хочуть здати обладунки в Ірпінь. Активісти відмовилися випускати і запропонували своїми силами на машинах перевезти їх обладунки в місце призначення", - розповідає мітингувальник.

Мужність і мудрість людей вражає. Це я про Васильків. Три доби тому близько тисячі силовиків перед заїздом в Київ вирі...

Posted by Олександр Бригинець on 6 грудня 2013 р.

6 грудня опозиція на Майдані прийняла план дій, який включає звернення до міжнародних організацій, вимогу відставки уряду, порушення кримінальних справ проти силовиків, які брали участь у розгоні Євромайдану, а також пікетування президентської резиденції Межигір'я.

 

За здійснення останнього пункту взялися того ж дня. Сотні машин на чолі з художником Сергієм Поярковим направилися до Межигір'я. Однак Януковича у резиденції не було, він поїхав у Сочі на переговори з президентом Росії Володимиром Путіним.

Замість нього активістів на під'їзді до Нових Петрівців зустрічали правоохоронці.

 

Увечері на Майдані Незалежності тисячі людей вшанували хвилиною мовчання пам'ять Нельсона Мандели - президента ПАР, лауреата Нобелівської премії миру, одного з найвідоміших активістів у боротьбі за права людини.

Про Майдан знову заговорили в Росії.

"Але подивіться, приїжджають наші партнери. І замість того, щоб іти розмовляти з опозицією, що нормально, йдуть прямо в гущу подій. Виступати на мітинг. Подивився б я, якби російський міністр внутрішніх справ діяв аналогічним чином. Це точно не було б розглянуто як дружній крок. Це - втручання у внутрішні справи", - обурився прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

Зараз ви читаєте новину «Лежачий протест під ГПУ та план дій від опозиції (6 грудня)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі