неділя, 05 березня 2023 18:12

Лейтенант Нацгвардії розповів, яка насправді ситуація у Бахмуті

Лейтенант Нацгвардії розповів, яка насправді ситуація у Бахмуті
Українські війська утримують трасу Бахмут-Костянтинівка. Фото: eastnews.ua

Українські війська контролюють трасу Костянтинівка-Бахмут.

Нею здійснюється постачання, сказав заступник командира батальйону "Свобода" лейтенант Нацгвардії України Володимир Назаренко, передає CNN.

"Збройні сили України утримують трасу Бахмут-Костянтинівка, вона досить стабільна", – повідомив він.

Назаренко вказав, що ситуація навколо Бахмута "пекельна", як і на всьому східному фронті. Жодних тактичних змін з української сторони там немає.

"Противник шукає слабкі місця, намагається відволікти наші сили боєм, відтягує резерви, намагається комбінувати різні методи та тактики. Але у них нічого не виходить", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Череватого запитали про масове відведення ЗСУ з Бахмута

Лейтенант наголосив, що жодного виведення військ немає.

"Навпаки, прибувають нові резерви, щоб тримати оборону. Весь район бойових дій знаходиться під хаотичним обстрілом, але зв'язок з містом є, є маршрути, які не відрізані", – сказав Назаренко.

Запеклі бої тривають на Луганщині. Там російські загарбники намагаються наступати на лінії Сватове-Кремінна.

Але ці спроби, ймовірно, досягають своєї кульмінації. Російська пропаганда вже готується до новин про втрату РФ ініціативи. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), публікуючи свіжі карти бойових дій в Україні.

Також російські війська 4 березня продовжували спроби оточити Бахмут. Генштаб України повідомив, що українські війська відбили російські атаки на сам Бахмут.

Зараз ви читаєте новину «Лейтенант Нацгвардії розповів, яка насправді ситуація у Бахмуті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі