понеділок, 05 жовтня 2009 17:18

Лейбористи Грузії хочуть віддати Саакашвілі під суд

Лейбористи Грузії хочуть віддати Саакашвілі під суд

Представники Лейбористської партії Грузії переконані, що президент Грузії Михайло Саакашвілі на основі висновку незалежної комісії Євросоюзу повинен бути визнаний військовим злочинцем і відданий під суд Гаагського трибуналу.

"Комісія викрила Саакашвілі у військових злочинах. Зокрема, в розв"язуванні активних військових дій, в масованій широкомасштабній військовій операції в Цхінвалі та використанні заборонених видів зброї, обстрілі і знищенні невоєнних об"єктів і нападі на військових миротворчої місії, що діє за мандатом ООН", - повідомила на прес-конференції в Тбілісі в понеділок міжнародний секретар Лейбористської партії Нестан Кіртадзе.

Кіртадзе відзначила, що в 2003 році Грузія приєдналася до Римського статусу, і відтоді на неї розповсюджується юрисдикція Гаагського суду.

Виходячи з цього, повідомила Кіртадзе, Лейбористська партія має намір звернутися "до офіційного Брюсселя і Вашингтона негайно розпочати розслідування, оцінити авантюристські дії нинішнього лідера Грузії і усунути Саакашвілі і його режим з політичного керівництва країни".

Інакше, підкреслила Кіртадзе, опозиція побоюється, що Саакашвілі "знову створить проблеми нелокального характеру і загрозу всьому регіону".

Раніше лідер Лейбористської партії Шалва Нателашвілі заявляв, що Саакашвілі після оголошення висновку комісії Євросоюзу повинен подати у відставку.

Зі свого боку представники грузинської опозиційної "Консервативної партії" заявляли про необхідність порушення кримінальної справи і проведення розслідування для виявлення тих осіб в керівництві Грузії, які винні в трагедії серпня 2008 року. Вони також закликали розпочати процедуру імпічменту Саакашвілі.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Лейбористи Грузії хочуть віддати Саакашвілі під суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі