субота, 01 березня 2008 18:04

Куріння під час вживання алкоголю удвічі небезпечніше для серця

Куріння під час вживання алкоголю удвічі небезпечніше для серця

Як відомо куріння, як активне, так і пасивне, загрожує проявом різних серцево-судинних недуг. Як з"ясували учені, вживання алкоголю під час вдихання димного повітря тільки підсилює його дію. Вивчаючи благотворний вплив малих доз алкоголю на серце, команда учених з університету Алабами в Бірмінгемі вирішила копнути глибше і розібратися у впливі алкоголю на організм при вживанні його одночасно з курінням.

Команда фізіологів повідомляє, що кровоносні судини мишей, що знаходилися на дієті з невеликим змістом етанолу і схильних до дії тютюнового диму в лабораторних умовах протягом п"яти тижнів, мали в 4,7 разів більше пошкоджень в порівнянні із звичайними мишами. В той же час, миші, що не вживали алкоголь, але ті, що дихали тютюновим димом мали кількість пошкоджень судин всього лише в 2.3 разу що перевищувало норму. Миші ж, що сиділи на алкогольній дієті показали в 3.5 разу більшу кількість пошкоджених судин.

Крім того, учені спостерігали шкідливий вплив спільного куріння і вживання алкоголю на прояви порушень в ДНК клітин організму мишей. З результатами дослідження можна ознайомитися в статті в журналі FreeRadicalBiology & Medicine. На думку керівника дослідження, Скотта Белінджера, ефект від сумісної дії шкідливих звичок на організм, так само як і ризик прояву захворювань від одиничних шкідливих дій потребує детальнішого вивчення.

Дане ж дослідження покликане розвіяти думку про виключно корисну роль регулярного вживання невеликих доз алкоголю для серцево-судинної системи, оскільки це в сукупності з іншими видами шкідливих дій навколишнього середовища може призвести до набагато серйозніших наслідків, повідомляє Ukrindustrial.com.

Зараз ви читаєте новину «Куріння під час вживання алкоголю удвічі небезпечніше для серця ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі