середа, 16 вересня 2020 13:20

Криза чи коронавірус: що більше лякає українців

Криза чи коронавірус: що більше лякає українців
На думку 45% опитаних, заходи, які вжила влада по боротьбі з коронавірусом, є оптимальними. Фото: pixabay

61% українців більше бояться економічної кризи через коронавірус, ніж заразитись інфекцією.

Водночас 29% більше бояться хвороби, свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Більшість українців (57%) переконані, що основною причиною, через яку може статися економічна криза восени, є некомпетентність влади. Ще 26% бачать причину в загостренні епідемії коронавірусу, 8% - у продовженні війни на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українці ставляться до карантинних обмежень у школах

На думку 45% опитаних, заходи, які вжила влада щодо боротьби з коронавірусом, є оптимальними. 23% вважають їх занадто м'якими, 18% - навпаки занадто жорсткими. З квітня росте число тих, хто вважає, що заходи боротьби з епідемією занадто м'які, при цьому зростає і кількість тих, хто вважає заходи дуже жорсткі.

Опитування проводила Соціологічна група "Рейтинг" 3-6 вересня 2020 року серед 2000 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності з довірчою ймовірністю 0,95: не більше 2,2%.

Незадоволеність діяльністю президента України Володимира Зеленського висловили більшість жителів Києва. Про це свідчать результати опитування, яке провела соціологічна група "Рейтинг".

Зараз ви читаєте новину «Криза чи коронавірус: що більше лякає українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі