пʼятниця, 02 червня 2006 13:31

Кримчани витіснили американських військових до Алушти

 

Американські військові, які прибули до Криму для участі в навчаннях "Sea Breeze-2006" не змогли потрапити на полігон в районі селища Старий Крим. Учасники акцій протесту проти військової присутності США на півострові блокували всі під"їзди до полігону, внаслідок чого американців довелося відвезти до Алушти і розмістити в одному з місцевих готелів.

Напередодні літак з 150 військовослужбовцями США приземлився в Сімферополі. Американцям насилу вдалося вибратися з аеропорту, оскільки він був заблокований мітингувальниками.

Наразі до феодосійців приєдналися сотні жителів інших міст - Донецька, Дніпропетровська, Запоріжжя, Одеси. Серед учасників акцій протесту представники різних політичних сил, але переважають прихильники Наталії Вітренко та її партії "Народна опозиція", комуністи, представники проросійських організацій і блоків.

Вантаж, який доставили американські військові кораблі до Феодосії, дотепер не розмитнений. Контейнери з написом "Вибухонебезпечно" дозволять розкрити тільки після того, як Верховна Рада на засіданні 7 червня схвалить рішення про проведення навчань.

Сьогодні відбудеться засідання Верховної Ради Криму, на якому депутати мають намір розглянути ситуацію, яка склалася на півострові у зв"язку з прибуттям іноземних військ.

27 травня до Феодосії прибуло транспортне судно США "Едвантедж", з якого розвантажили інженерну техніку і будівельні матеріали, призначені для вдосконалення навчально-тренувальної бази Старокримського полігону Військово-Морських сил України. Місцеві жителі заблокували цей вантаж у порту, повідомляють Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Кримчани витіснили американських військових до Алушти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі