середа, 08 лютого 2023 18:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Крадуть телефони і не тільки: у Генштабі розповіли про злочини росіян

Крадуть телефони і не тільки: у Генштабі розповіли про злочини росіян
Окупанти грабують мешканців Херсонщини. Фото: eastnews.ua

У Новотроїцькому Херсонської області російські загарбники проводять фільтраційні заходи стосовно цивільних.

У першу чергу це стосується людей, які працювали в українських державних установах. І відмовляються зараз співпрацювати з російською окупаційною адміністрацією та виходити на роботу. Про це пише Генштаб у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ пішли в контрнаступ під Вугледаром: свіжі карти боїв

"Також загарбники погрожують, що особи, які до березня не отримають російські паспорти, автоматично підпадатимуть під фільтраційні заходи", – йдеться у повідомленні.

У Громівці, Чаплинці, Малій Кардашинці, Зеленому, Чулаківці та Нововолодимирівці Херсонської області російські війська проводять щоденні обшуки. Вони грабують українців. Викрадають побутову техніку, телефони та усі цінні речі.

Військове командування Російської Федерації поспішає розпочати новий "великий наступ" для захоплення Донецької області, не маючи достатньої бойової потужності. Кремль ставить армії РФ нереалістичні терміни для цього.

Москва намагалася розпочати велику наступальну операцію з початку січня 2023 року, але зуміла здобути лише кілька сотень метрів території на тиждень. Такі повільні темпи пояснюються нестачею боєприпасів у Росії і браком маневрених підрозділів, необхідних для успішного та швидкого наступу.

Зараз ви читаєте новину «Крадуть телефони і не тільки: у Генштабі розповіли про злочини росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі