субота, 19 квітня 2008 11:39

Космічний корабель "Союз" успішно відчалив від МКС

Космічний корабель "Союз ТМА-11" відстикувався від Міжнародної космічної станції (МКС). На Землю він везе російського космонавта Юрія Маленченка, українця Олега Кононенка, астронавта НАСА Пеггі Уїтсон і першу південнокорейську жінку-космонавта Лі Со Ен.

Як повідомили в російському Центрі управління польотами, "в автономному польоті по орбіті корабель з космонавтами проведе більше двох годин". О 11:40 включаться гальмівні двигуни "Союзу" і він увійде до атмосфери Землі, повідомляє "ІНТЕРФАКС-УКАРАЇНА".

Приземлення апарату, що спускається, заплановано на 12:30 в 80 км від Аркаліка (Казахстан). Під час дев"ятиденного перебування на МКС корейська жінка-космонавт провела 14 наукових експериментів, а також декілька телеуроків для школярів і студентів Південної Кореї, продемонструвавши їм дію фізичних законів в умовах невагомості.

Астронавт Пеггі Уїтсон знаходилася на станції з 12 жовтня 2007 року. Вона стала першою жінкою-командиром космічної станції і, зокрема, МКС. Для неї нинішній політ став другим.

За сумою польотів Уїтсон провела в космосі 376 діб, ставши рекордсменом серед чоловіків і жінок-астронавтів США. По цьому показнику вона обігнала Коліна Фола, наліт якого складає 373 діб. Рекорд Фола тримався з 2004 року.

Для російського космонавта Маленченка нинішній політ вже четвертий в житті. Тривалість всіх його польотів складає 517 діб, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Космічний корабель "Союз" успішно відчалив від МКС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі