вівторок, 28 квітня 2020 21:50

Коронавірус: міський голова подає заяву в СБУ на московську церкву

Коронавірус: міський голова подає заяву в СБУ на московську церкву
Глава Нетішина звинувачує церкву у поширенні коронавірусу. Фото: Reuters

Міський голова м. Нетішин Хмельницької обл. подає заяву у СБУ на Російську православну церкву в Україні.

Він звинувачує церкву у поширенні коронавірусу. У Нетішині зафіксували 9 випадків зараження. Захворіли двоє працівників Хмельницької АЕС, передає "Є".

"Я вже підписав на СБУ і поліцію заяву про вчинення кримінального злочину. Протягом всього періоду передсвяткових і святкових днів, систематично найбільша проблема була зі священиками Московського патріархату, які ігнорували наші заходи, саботували їх, грубо себе вели, погрожували. Досить дивна і неадекватна, мені здається, поведінка. Ми залучаємо до заяви скріншоти, де є заклики про те, що хвороба є всюди і в будинках, так ходить, ігноруйте, треба ходити до Бога і так далі. Зараз всі контакти, які є, пов'язані з церквою Московського патріархату, крім першого випадку. Хоча ця жінка привезла хвороба з Шумського району, де вона вже захворіла і є підозра, що в Почаївській лаврі", - заявив міський голова Олександр Супрунюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три селища закрили на карантин

"Я вважаю, що дії священиків є неадекватними, вони підписували документ, зобов'язуються не допустити масових скупчень. Але проігнорували зобов'язання і, я вважаю, що це є підставою для кримінального злочину", - додав він.

Влада Кременецького району Тернопільської обл, де знаходиться місто Почаїв і Почаївська лавра (РПЦ в Україні) будуть просити центральну владу ввести в місті режим надзвичайного стану.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус: міський голова подає заяву в СБУ на московську церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі