понеділок, 28 січня 2013 22:51

Королева Нідерландів зречеться престолу на користь старшого сина

Королева Нідерландів зречеться престолу на користь старшого сина
74-річна Беатрікс стала королевою Нідерландів у 1980 р., після зречення від престолу її матері. Фото: euro-gid.ru

Королева Нідерландів Беатрікс вирішила відректися від престолу на користь свого старшого сина - принца Віллема-Олександра.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на нідерландські ЗМІ.

Очікується, що королева оголосить про складання повноважень увечері 28 січня у спеціальному зверненні до нації.

Беатрікс зараз 74 роки. Вона стала королевою Нідерландів в 1980 р., після зречення від престолу її матері.

Правління Беатрікс - третє послідовне жіноче царювання в історії королівства з 1890 р. Якщо Віллем-Олександр вступить на престол (як король Віллем IV), він стане першим чоловіком на нідерландському престолі більш ніж за 100 років.

Віллем-Олександр - перша дитина принцеси (майбутньої королеви) Беатрікс і принца Клауса. Після коронації Беатрікс Віллем-Олександр отримав титул принца Оранського. Зараз йому 45 років.

За освітою Віллем-Олександр історик, закінчив Лейденський університет. Як майбутній конституційний монарх він проходив стажування в різних державних установах і в армії. Має військові звання в Королівських Сухопутних військах, Королівському Військово-морському флоті і Королівських Військово-Повітряних силах.

Зараз ви читаєте новину «Королева Нідерландів зречеться престолу на користь старшого сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі