вівторок, 06 вересня 2022 07:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ на півдні відчутно руйнує потенціал Росії – ISW

Контрнаступ ЗСУ на півдні відчутно руйнує потенціал Росії – ISW
Український контрнаступ відчутно погіршує матеріально-технічний та адміністративний потенціал Росії на окупованому півдні України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Контрнаступ Збройних сил України відчутно погіршує матеріально-технічний потенціал противника і послаблює логістичні й адміністративні можливості Російської Федерації на тимчасово окупованому півдні.

Українські воїни точково б'ють по скупченню живої сили та техніки, командних центрах і вузлах матеріально-технічного забезпечення ворога, повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW.

"Контрнаступальні дії також мають вплив на російську окупаційну владу. Призначений російськими військовими так званий заступник голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області Кирило Стремоусов повідомив російському виданню ТАСС, що псевдореферендум про приєднання Херсона й області до РФ поставили на паузу з міркувань безпеки. Пізніше він написав у Telegram, що заперечує заклики до паузи, адже дата "референдуму" ще не призначена. Обидві заяви Стремоусова вказують на високий рівень дезорганізації всередині окупаційних режимів, що, ймовірно, посилюється наслідками контрнаступу", – ідеться у звіті аналітиків за 5 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південний фронт: українців попередили про загрозу з Чорного моря

Українські сили мають намір поступово зводити нанівець російські тактичні та оперативні можливості в Херсонській області, що, ймовірно, вплине на адміністративні та бюрократичні можливості окупаційних чиновників.

"Україна зберігала оперативне мовчання щодо перебігу контрнаступу, але військові представники повідомляли про подальшу руйнацію російських наземних ліній зв'язку (GLOC) у центрі Херсонської області. Український спецназ провів обмежену операцію проти російської бази ФСБ у районі Енергодара на Запоріжжі", – зазначають у ISW.

Росія продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей, а також створенні сприятливих умов для відновлення наступу. Ворог здійснює пошук слабких місць в українській обороні та намагається покращити тактичне положення на окремих напрямках. На Південнобузькому напрямку противник веде оборонні дії.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ на півдні відчутно руйнує потенціал Росії – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі