понеділок, 05 вересня 2022 07:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові розповіли про поточну ситуацію на півдні України

Військові розповіли про поточну ситуацію на півдні України
Ворог здійснює пошук слабких місць в українській обороні та намагається покращити тактичне положення на окремих напрямках. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей, а також створенні сприятливих умов для відновлення наступу. Ворог здійснює пошук слабких місць в українській обороні та намагається покращити тактичне положення на окремих напрямках. На Південнобузькому напрямку противник веде оборонні дії.

Після інтенсивних обстрілів Силами оборони районів скупчення агресора в Херсонській області, російські загарбники встановили заборону на пересування місцевих жителів, повідомили вранці 5 вересня в Генеральному штабі Збройних сил України. Зокрема, людям заборонено перетинати річку Дніпро як мостами, так і плавзасобами. У разі порушення заборони окупанти погрожують відкривати вогонь на ураження.

"Ворог здійснив обстріли в районах населених пунктів Мирне, Степова Долина, Олександрівка, Таврійське, Партизанське, Ольгине, Киселівка, Кобзарці, Біла Криниця, Андріївка, Нововоскресенське, Миронівка, Любимівка, Петрівка. Ворожих авіаційних ударів зазнали райони Березнегуватого, Безіменного, Великого Артакового, Сухого Ставка та Білої Криниці. Для коригування вогню на півдні окупанти задіяли безпілотники", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жданов оцінив загрозу наступу РФ на Запоріжжі

На Новопавлівському напрямку противник активних наступальних дій не проводив. Водночас йшли обстріли районів населених пунктів Новомихайлівка, Парасковіївка, Керменчик та Времівка. На Запорізькому напрямку ворог обстріляв райони Новополя та Новосілки.

"Ракетні війська та артилерія ЗСУ продовжують виконувати завдання з контрбатарейної боротьби, порушення системи управління, логістичного забезпечення, знищення засобів протиповітряної оборони, вогневих засобів та живої сили противника. За минулу добу завдали ракетних ударів по пунктах управління різного рівня, складах з боєприпасами стратегічного рівня, районах зосередження бойової техніки та особового складу, районах зосередження та вогневих позиціях підрозділів артилерії, а також інших важливих цілях", – звітує Генштаб.

Зберігається загроза масованих авіаційних та ракетних ударів по об'єктах військової та критичної інфраструктури на всій території України. В акваторії Чорного моря в готовності до застосування ракетного озброєння перебувають носії крилатих ракет "Калібр".

Протягом минулої доби ворог завдав 25 ракетних та понад 22 авіаційні удари по військових та цивільних об'єктах на території України. Зокрема, постраждала цивільна інфраструктура в районах населених пунктів Харків, Дмитрівка, Костянтинівка, Зеленопілля, Зайцеве, Кодема, Соледар, Миколаїв, Вознесенськ, Очаків, Сухий Ставок та Безіменне.

Зараз ви читаєте новину «Військові розповіли про поточну ситуацію на півдні України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі