вівторок, 06 вересня 2022 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Південний фронт: українців попередили про загрозу з Чорного моря

Південний фронт: українців попередили про загрозу з Чорного моря
Окупанти можуть атакувати Україну 16 крилатими ракетами. Фото: УНІАН

Російський ворог продовжує вчиняти протиправні дії та розміщує особовий склад і військову техніку у дитячих садках (Верхній Рогачик), храмах московського патріархату (Червоний Маяк) у Херсонській області, а також використовує Святотроїцький храм у Малій Комишувасі Харківської області як польовий госпіталь.

Зберігається загроза масованих авіаційних та ракетних ударів по об'єктах військової та цивільної інфраструктури на всій території країни, повідомили вранці 6 вересня в Генеральному штабі Збройних сил України.

"В акваторії Чорного моря в готовності до застосування продовжують перебувати носії крилатих ракет морського базування "Калібр" противника. За минулу добу росіяни завдали трьох ракетних та понад 35 авіаційних ударів, здійснили майже 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни знеструмили частину Херсонщини й Запоріжжя

Ворог завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Полтавка і Ольгівське Запорізької області, Біла Криниця, Білогірка і Костромка Херсонської області та Велике Артакове, Тернівка і Любомирівка Миколаївської області.

Застосовуючи наявні засоби вогневого ураження, агресор продовжував обстріли військової та цивільної інфраструктури, а саме:

– на Новопавлівському напрямку: Времівка, Велика Новосілка, Нескучне, Шахтарське, Новомихайлівка, Золота Нива, Пречистівка, Вугледар, Павлівка, Костянтинівка;

– на Запорізькому напрямку: Зелене Поле, Времівка, Ольгівське, Полтавка, Залізничне, Червоне, Гуляйпільське, Дорожнянка, Новоданилівка та Білогір'я;

– на Південнобузькому напрямку: Миколаїв, Новогригорівка, Яковлівка, Партизанське, Квітневе, Киселівка, Шевченкове, Тернові Поди, Правдине, Любомирівка, Степова Долина, Таврійське, Мирне, Степове, Новоолександрівка, Первомайське, Кобзарці, Петрівка, Зарічне, Іванівка, Токареве, Ольгине та Широке.

Ракетні війська та артилерія ЗСУ продовжують виконувати завдання з контрбатарейної боротьби, порушення системи управління, логістичного забезпечення, знищення засобів протиповітряної оборони, вогневих засобів та живої сили противника. За минулу добу завдали ракетних ударів по пунктах управління різного рівня, складах з боєприпасами стратегічного рівня, районах зосередження бойової техніки та особового складу, районах зосередження та вогневих позиціях підрозділів артилерії, а також інших важливих цілях.

Зараз ви читаєте новину «Південний фронт: українців попередили про загрозу з Чорного моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі