пʼятниця, 19 вересня 2008 10:51

Кондоліза Райс прокоментувала конфлікт у Південній Осетії

Державний секретар США Кондоліза Райс виступила з промовою, присвяченою російсько-американським відносинам, в якій визнала, що Грузія почала військовий конфлікт на Кавказі, напавши на Південну Осетію.

"Уряд Грузії почав велику військову операцію в Цхінвалі та інших районах сепаратистської території", - сказала держсекретар, висловивши співчуття з приводу загибелі "декількох російських миротворців".

Далі Райс повторила тезу про "непропорційну" відповідь з боку Росії.

"Російське керівництво порушило територіальну цілісність Грузії та провело повномасштабне вторгнення на її територію через міжнародно-визнані кордони", - сказала Райс.

На думку держсекретаря, ці дії є наслідком "моделі поведінки Росії, що погіршується в цілому", іншими ознаками якої стають "використання нафти та газу як політичної зброї", "погрози націлити ядерну зброю на мирних сусідів" та "переслідування російських журналістів і дисидентів", повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Кондоліза Райс прокоментувала конфлікт у Південній Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі