вівторок, 18 березня 2008 12:58

Колумбійські бойовики не відпустили екс-кандидата у президенти Інгрід Бетанкур через нинішнього президента

 Бойовики Революційних збройних сил Колумбії (FARC) мали намір звільнити з багаторічного полону екс-кандидата у президенти Колумбії Інгрід Бетанкур, проте повстанцям перешкодила військова акція колумбійської армії на території Еквадору. Чоловік полонянки Хуан Карлос Лакомпте звинувачує у зриві переговорів по звільненню заручників президента Колумбії Альваро Урібе, який віддав перевагу "військовому рішенню" внутрішньополітичних конфліктів.

У інтерв"ю журналістам Лакомпте повідомив, що звільнення заручників, зокрема його дружини, було намічене на 14-15 березня, проте обстріл еквадорської території 1 березня зірвав цю операцію. Він вважає неприйнятним насильницьке звільнення заручників, оскільки, враховуючи важкий фізичний стан Бетанкур, ставка колумбійських властей на силовий варіант означає для неї "смертний вирок". Посилаючись на колишнього охоронця Бетанкур, Лакомпте повідомив, що вона хвора на малярію, гепатит і гастрит, що стало наслідком тривалого прийому неякісної води.

На зустрічі з президентом Чилі Мішель Бачелет Хуан Карлос Лакомпте має намір просити її "зайняти активнішу позицію" у звільненні колумбійських заручників шляхом "гуманітарної" операції і, таким чином, підтримати посередницьку місію венесуельського лідера Уго Чавеса.

46-річна франко-колумбійка Інгрід Бетанкур балотувалася на пост президента Колумбії від екологічної партії. Потрапивши до рук бойовиків FARC у лютому 2002 року, вона стала однією з 1600 полонених цього угруповання.

20-тисячна організація FARC, що фінансується від торгівлі кокаїном, вже близько 40 років веде збройну боротьбу з урядом Колумбії. Повстанці викрадають поліцію, солдатів і політиків з метою отримання викупу або для використання в переговорах з урядом, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Колумбійські бойовики не відпустили екс-кандидата у президенти Інгрід Бетанкур через нинішнього президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі