пʼятниця, 12 грудня 2008 15:53

Колишнього президента Тайваню звинуватили в корупції

Прокуратура пред"явила колишньому президентові Тайваню офіційні звинувачення в корупції, повідомило агентство France Presse в п"ятницю, 12 грудня.

За словами офіційного представника прокуратури Чень Юньнаня, колишньому президентові країни Чень Шуйбяню, його дружині Ву Шучень та 12 колишнім високопоставленим чиновникам пред"явлені звинувачення в корупції, відмиванні грошей, розтраті та підробці документів.

"Ми вимагатимемо найсуворішого покарання для Чень Шуйбяня, який порушив президентську присягу. Під час слідства Шуйбянь не розкаявся в скоєному", - заявив представник прокуратури на брифінгу в п"ятницю. Він додав, що звинувачення з відмивання грошей також пред"явлені синові та невістці Чень Шуйбяня.

Шуйбянь, який програв в березні поточного року президентські вибори, займав вищий пост Тайваню впродовж двох чотирирічних термінів. В історії країни він перший колишній керівник, якому пред"явлені такі серйозні кримінальні звинувачення.

Колишній лідер Тайваню був поміщений під варту місяць тому. Сам він неодноразово заявляв, що дане кримінальне переслідування носить політичний характер. Незабаром після арешту Чень Шуйбянь оголосив голодування, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього президента Тайваню звинуватили в корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі