субота, 26 грудня 2015 15:48

Колишній кагебіст звинуватив Путіна у загибелі росіян в авіакатастрофі А321

Колишній кагебіст звинуватив Путіна у загибелі росіян в авіакатастрофі А321
Колишній кагебіст Борис Карпичков запевняє, що в авіакатастрофі А321 винен Путін Фото: www.mirror.co.uk

Колишній кагебіст Борис Карпичков стверджує, що 31 жовтня Кремль навмисне підірвав літак А321 російської авіакомпанії "Когалимавіа".

Путін хотів отримати увагу та співчуття всього світу для відновлення потуги на міжнародній арені, а також відкритої боротьби з ІДІЛ, пише DailyMail.

Сьогодні екс-шпигун КГБ (пізніше ФСБ) Карпичков живе з родиною у Великобританії під іншим прізвищем. Протягом десяти років служби у російській розвідці, став майором. Був посвячений у таємниці Кремля на найвищому рівні. Працював у Латвії. Борис мав фінансові суперечки з керівництвом. Говорив, що йому винні гроші. Кремль порушив проти нього кримінальну справу. Звинуватили у масовому шахрайстві та помістили під домашній арешт. Використовуючи фальшиві паспорти, Карпичков втік з країни.
Як зазначає видання, Борис Карпичков продовжує підтримувати зв'язки з ключовими особами російської інтелігенції.

Основні дані наводить посилаючись на інформацію невідомого генерал-лейтенанта ГРУ.

Він повідомив, що Путін у приблизний час аварії літака висловлював свої побоювання щодо "можливих втрат політичного впливу" в Сирії і на Близькому Сході. Путін турбувався про долю свого традиційного союзника в регіоні, президента Асада, враховуючи підтримку Заходу повстанських груп, що намагаються повалити його.

Мета полягала в тому, щоб отримати "принаймні, мовчазне схвалення" світу для масивних військових операцій проти ворогів Асада - сирійських повстанців. Все це під прикриттям кампанії боротьби з терористами "Ісламської держави", які взяли на себе відповідальність за вибух пасажирського літака.

Борис Карпичков зауважив, що операція була проста. Шпигуна відправили на єгипетський курорт Шарм-ель-Шейх, де щороку відпочивають сотні тисяч росіян. Видав себе за бійця, який проходить курс лікування після служби в Україні. Агент почав курортний роман з молодою російською дівчиною. Коли вона поверталась до Санкт-Петербургу, вручив подарунок. В ньому і була бомба. Детонатор мав надвисоку напругу - 7. Такий виготовляють тільки для спецназу. Сам пристрій виглядав, як шматок труби. Як пише джерело, вибухова речовина гексоген - потужний замінник тротилу.

Чоловік провів жінку через охорону на літак. Як повідомляли раніше, бомба була під сидіннями 30А або 31А. Місце 30А займала 77-літня Надія Башакова. Сидіння 31А було 15-літньої Марії Івлєвої. Дівчина подорожувала з матір'ю. За словами Карпичкова бомба була саме в неї.

Відомо, що російська влада одразу відхилила звинувачення колишнього шпигуна КГБ Бориса Карпичкова.

"Ця теорія про літак, який навмисно підірвали за наказом Путіна може прийти в голову тільки хворій людині, яка має намір помститися" - сказав один з російських посадовців.

"Йому ніхто не довіряє, це абсурдні претензії, - продовжив.

Як наголошує видання, чи правда те, що повідомив російський майор невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Колишній кагебіст звинуватив Путіна у загибелі росіян в авіакатастрофі А321». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі