понеділок, 10 червня 2019 14:06

Коли тестуватимуть перепис населення через смартфон

Коли тестуватимуть перепис населення через смартфон
Анкета буде у представників команди перепису на спеціальному смартфоні або планшеті. Фото:sts.sumy.ua

У грудні 2019-го уряд хоче випробувати технологію перепису населення через гаджети - смартфони або планшети .

Для тих, хто не захоче або не зможе самостійно ввести дані в електронній формі, будуть пропонувати відповісти на питання анкети, повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку Степан Кубів.

Анкета буде у представників команди перепису на спеціальному смартфоні або планшеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде, якщо всі виїдуть з України

"Як альтернативу паперовій анкеті ми пропонуємо громадянам самостійно заповнити відповідні дані в електронному кабінеті домогосподарства, наприклад, через смартфон. Заповнена інформація буде захищена спеціальним шифруванням, щоб обмежити доступ до персональних даних при передачі на центральний сервер", - зазначив він.

"Ці дані також захищені та будуть потрапляти на центральний сервер Держстату. У результаті вони дадуть розуміння про соціології та демографії регіону, фактичну кількість жителівв та іншу інформацію без її персоналізації", - повідомив віце-прем'єр.

За його словами, після аналізу ефективності такого способу можна буде провести не тільки перепис населення 2020-го, але і перейти до наступного етапу - цифровізації інших подібних заходів - від електронних опитувань щодо важливих питань до виборів президента або Верховної Ради через смартфон.

"Головне, що ми вже почали цей процес", - сказав Кубів.

На перепис населення України влада витратить 3 млрд грн. Сама процедура буде проходити онлайн.

Зараз ви читаєте новину «Коли тестуватимуть перепис населення через смартфон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі