четвер, 16 серпня 2018 15:26

На перепис українців виділять рекордні мільярди

Автор: radiosvoboda.org
  На перепис населення України витратять 3 млрд грн
На перепис населення України витратять 3 млрд грн

На перепис населення України влада витратить 3 млрд грн.

Сама процедура буде проходити онлайн, заявила академік-демограф Елла Лібанова, пише "ДС".

"Ми плануємо провести перепис за допомогою планшетів, в електронному вигляді. Другий метод - онлайн-реєстрація, де людина, зареєструвавшись, може сам заповнити інформацію про себе і свою сім'ю. Ми відмовляємося від перепису по телефону, але буде зберігатися можливість переписати підписні паперові листи для людей, які не бажають вказувати дані на електронному носії безпосередньо. Бюджет майбутньої перепису - за оцінками Держстату та з моїми коригуваннями - близько 3 млрд грн, і це один із найбільш дешевих варіантів", - повідомляє Лібанова.

Щодо рівня народжуваності в країні демограф зазначає, що на 1 січня 1993-го українців було 52 млн.

"Для того, щоб населення країни не зменшувалася, важливо, щоб на 100 жінок припадало 213-215 дітей", - повідомила вона, додавши, що такого в Європі немає вже ніде, тому й Україна знаходиться цілком у європейському типі репродукції.

"У нас показник народжуваності 1,6, у більшій частині Європи - 1,3. Дітей із коефіцієнтом 2,15 українська жінка не народжує з кінця 60-х років минулого століття. Це створює воронку зниження народжуваності", - розповідає Лібанова.

З кожним новим поколінням менше молодих людей. Менше тих, хто народжує, менша народжуваність, зазначила Лібанова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перепис населення не проводять під час війни - експерт

Торік у травні Павло Розенко заявляв, що перепис населення обійдеться у 1 млрд грн. Гроші мали витрачатися, серед усього іншого, на оплату роботи людей, що його здійснюватимуть, і на обладнання, за допомогою якого він проводитиметься, пише glavcom.

Втім, через півроку, у жовтні, цю суму подвоїв - 2 млрд грн. У стільки він оцінив технічну підготовку та проведення перепису населення. З його слів, перепис – це єдиний інструмент, що дозволяє отримати 100% картину рівня й якості життя українців, пише konkurent.

Пробний перепис населення запланували провести у грудні 2019-го в Оболонському районі Києва та Бородянському районі Київської області. Під час перепису збираються використовувати інноваційні технології збору інформації у населення.

Зараз ви читаєте новину «На перепис українців виділять рекордні мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі