пʼятниця, 03 травня 2024 21:32

Чи використає Путін ядерну зброю - Зеленський висловився

Чи використає Путін ядерну зброю - Зеленський висловився
Президент Володимир Зеленський не вірить у можливість ядерної війни. Фото: pixabay.com

Президент Росії Володимир Путін не ризикне атакувати Україну ядерною зброєю.

Він боїться втратити владу, гроші, а найголовніше - підтримку суспільства. Президент Володимир Зеленський сказав про це під час спілкування з ліцеїстами, курсантами та викладачами Національної академії ДПСУ імені Богдана Хмельницького.

"Що стосується закидів Росії щодо ядерної катастрофи чи ядерних ударів. Вони хворі на голову люди, це факт. Тому повністю сказати, що вони спроможні чи не спроможні на це – неможливо. Бо з хворою людиною складно сказати до кінця", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загинуть сотні тисяч росіян: американці змоделювали ядерні удари по РФ

Попри це, російські еліти люблять життя, люблять себе й бояться втратити владу.

"Все це, що я перерахував: життя, крісло, суспільство і "червона лінія", яку ядерна зброя перетинає з усім світом, це факт. Навіть ті країни, які балансують між нами та Росією і не можуть визначитися, навіть ці країни відвернуться від Росії після ядерного удару будь-якого масштабу по будь-якій території", – сказав президент.

Зеленський вважає, що люди, які бояться втратити гроші, владу та свої життя, ніколи не застосують ядерну зброю. Інакше їх ліквідують.

Сполучені Штати Америки розроблятимуть сучасний варіант ядерної гравітаційної бомби B61-13.

Таке рішення було прийняте через "мінливу обстановку в галузі безпеки і загрози з боку потенційних супротивників". Про це повідомив помічник міністра оборони з космічної політики Джон Пламб.

Зараз ви читаєте новину «Чи використає Путін ядерну зброю - Зеленський висловився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі