субота, 28 жовтня 2023 00:37

США розроблятимуть сучасну ядерну гравітаційну бомбу - відповідь на ядерні випробування РФ

США розроблятимуть сучасну ядерну гравітаційну бомбу - відповідь на ядерні випробування РФ
B61-13 вироблятиме Національне управління ядерної безпеки (NNSA) міністерства енергетики. Фото: Shutterstock

Сполучені Штати Америки розроблятимуть сучасний варіант ядерної гравітаційної бомби B61-13.

Таке рішення було прийняте через "мінливу обстановку в галузі безпеки і загрози з боку потенційних супротивників". Про це повідомив помічник міністра оборони з космічної політики Джон Пламб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві з трьох ракет не полетіли. Росія провалила тренування ядерного удару - Данілов

B61-13 вироблятиме Національне управління ядерної безпеки (NNSA) міністерства енергетики.

"Сполучені Штати зобов'язані продовжувати оцінювати і розміщувати потенціал, який нам необхідний для надійного стримування і, за необхідності, реагування на стратегічні атаки, а також запевнення наших союзників", - додав він.

За словами Пламба, виробництво B61-13 не збільшить загальну кількість зброї в американському ядерному арсеналі. Тепер Пентагон очікує дозволу та асигнувань від Конгресу США.

B61-13 доставлятимуть за допомогою сучасних літаків, що посилить стримування супротивників і дасть упевненість союзникам і партнерам, надавши президенту додаткові можливості проти деяких більш складних і великих військових цілей.

Вона замінить деякі з B61-7 у нинішніх ядерних арсеналах і матиме потужність, аналогічну B61-7, яка вища, ніж у B61-12.

З перших днів повномасштабного вторгнення в Україну президент Росії Володимир Путін погрожує ядерною зброєю. Щоразу він згадує можливість ядерного удару у своїх заявах.

26 жовтня Російська Федерація відзвітувала щодо проведення навчань із завдання масованого ядерного удару. Навчання передбачали "відповідь на ядерний удар супротивника". Про це повідомила російська пропаганда.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що це випробування було невдалим.

Зараз ви читаєте новину «США розроблятимуть сучасну ядерну гравітаційну бомбу - відповідь на ядерні випробування РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі