четвер, 13 січня 2011 17:07

Колесніков відкрив дорогу, яку будували 17 років (ФОТО)
6

13 січня опів на 12-ту відкрили об'їзну дорогу навколо міста Калинівка, що на Вінниччині. На відкритті мав бути президент Віктор Янукович. Замість нього червону стрічку перерізав віце-прем'єр-міністр Борис Колєсніков. Запізнився на півгодини. До Калинівки приїхав потягом. На об'їзній його зустрічали святковим маршем.

"Те, що дорогу побудували за 15 років дев'ять кілометрів, це вражає, в лапках ... Те, що 75% побудували за шість місяців - це дійсно вражає. Сподіваюся, далі будемо будувати дороги не за 17 років", - зазначив Борис Колєсніков.

Губернатор Вінниччини Микола Джига зауважив, що на двох кілометрах дороги на об'їзній раніше росла кукурудза.

"Були людські городи. Власникам обов'язково відшкодують збитки", - сказав він.

Колесніков нагородив шляховиків урядовими та відомчими нагородами, нагрудними знаками, годинниками та грошовими преміями.

Відкриту автомагістраль продовжать до Вінниці та аеропорту села Гавришівки, що поряд з обласним центром. Джига пообіцяв, що будівництво розпочнуть у наступному році.

Об'їзна зменшить кількість аварій на центральній дорозі по Калинівці. За добу через місто проїжджає майже 1000 транзитного транспорту з вантажем до 60 тонн. Дороги не витримували такої навантаженості. У будинках, що розташовані над дорогою, з'являлися тріщини, обсипалася шпаклівка.

За 15 хвилин після відкриття дороги пустили перший транспорт. На першу вантажівку вчепили прапор України.

Це найбільший довгобуд в Україні. Дорогу будували 17 років. Частину завершили за чотири останні місяці. Вартість робіт сягає 170 млн грн.

Gazeta.ua

Фото: Тетяна САРАХАН/Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Колесніков відкрив дорогу, яку будували 17 років (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі