вівторок, 14 вересня 2021 08:06

Кого оминуть нові Covid-обмеження в Україні - деталі

Кого оминуть нові Covid-обмеження в Україні - деталі
Жовта зона в Україні почне діяти не раніше кінця вересня. Фото: pixabay.com

Нові карантинні обмеження не стосуватимуться Сovid-вакцинованих або будуть полегшені для людей, які отримали одне чи два щеплення проти коронавірусу.

Для жовтого рівня епіднебезпеки буде достатньо однієї дози вакцини, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю LIGA.Life. Якщо країна перейде у червону зону, вимагатимуть повного курсу імунізації.

"Вакцина захищає від важкого перебігу хвороби та ризику смерті. Тому працюємо над тим, щоб наблизити якість життя вакцинованих до більш звичного. Зміни до карантинних норм передбачатимуть, що обмеження, до яких ми усі звикли у жовтій, помаранчевій або в червоній зоні, не стосуватимуться випадків, коли весь персонал бізнесу або якогось закладу буде провакцинований. У такому випадку він зможе продовжувати роботу. Говоримо про норми, які працюють з поправкою на факт вакцинації. Невакцинованим не відмовляємо в користуванні такими місцями, але якщо невакцинований приходить туди, застосовується більш жорстка норма", – сказав він.

У жовтій і помаранчевій зонах допускатимуть роботу освітніх закладів за умови, що персонал буде щеплений на рівні 80% принаймні однією дозою. У червоній зоні для продовження роботи всі мають бути щеплені двома дозами Сovid-вакцини. Те ж стосуватиметься закладів культури, харчування та спортзалів.

Жовта зона в Україні почне діяти не раніше кінця вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців підтримують карантинні обмеження в країні - опитування

Ввечері 13 вересня уряд схвалив зміни до постанови про карантин. Раніше уряд анонсував, що нововведення передбачатимуть запровадження привілеїв для вакцинованого від коронавірусу населення та для закладів з вакцинованими працівниками. Крім цього, Кабмін планував запровадити новий вид Сovid-сертифікату, який видаватимуть після першої дози вакцини.

Зараз ви читаєте новину «Кого оминуть нові Covid-обмеження в Україні - деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі