четвер, 13 серпня 2009 15:13

Китайців захищатимуть від еротичних SMS в"язницею

Китайців захищатимуть від еротичних SMS в"язницею

У Китаї за відправку текстового повідомлення еротичного або образливого характеру тепер можна спокійно потрапити за ґрати.

Нові закони провінції Хенань забороняють відправку SMS, що містять непристойності, насмішки або погрози, які тим або іншим чином порушують повсякденне життя громадян. За рішенням влади вказане правопорушення відтепер каратиметься п"ятиденним терміном ув"язнення або штрафом у розмірі 500 юанів (73 долари). Запобіжний захід у кожному конкретному випадку визначає суд, проте "рецидивістам", які відправили не менше трьох повідомлень, доведеться виплатити штраф у будь-якому випадку, а термін перебування під вартою збільшується для них до 10 днів.

Ці заходи керівництво провінції робить в рамках боротьби зі збільшенням об"ємів SMS-спаму, який стає значущою проблемою для Китаю.

Варто відзначити, що Хенань - не єдина китайська провінція, яка намагається активно боротися з мобільними спамерами. Раніше цього року законодавчі органи провінції Ляонін повідомили, що еротичні SMS класифікуватимуться судом як різновид сексуальних домагань, повідомляє Security Lab.

Зараз ви читаєте новину «Китайців захищатимуть від еротичних SMS в"язницею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі