вівторок, 01 квітня 2008 15:34

Китай побоюється терактів від тибетців-смертників

У вівторок представники китайської влади оголосили про те, що борці за незалежність Тибету мають намір найближчим часом організувати ряд атак терористів-смертників.

Із заявою про те, що тибетці планують теракти, виступив представник Міністерства громадської безпеки КНР У Хепін. Ніяких підтверджень даної інформації приведено не було. Прем"єр-міністр уряду Тибету у вигнанні Самдхонг Рінпоче відкинув це звинувачення, заявивши, що прихильники Далай-лами взагалі не мають наміру використовувати в своїй боротьбі насильство.

Рінпоче висловив побоювання, що Китай може сам підготувати смертників, переодягнутих в тибетців, щоб дискредитувати рух на незалежність Тибету.

Тим часом місцеві тибетські ЗМІ повідомляють, що китайська поліція заарештувала декількох тибетців, підозрюваних в стрілянині по трьох розташованих в Лхасі магазинах. В результаті дій цих людей імовірно загинуло 12 людей. ЗМІ відзначають, що на прикладі цього випадку Китай хоче показати, що борці за незалежність Тибету здатні на насильство і застосовують його проти китайців.

За даними китайської сторони, в безладах, пов"язаних з боротьбою за незалежність Тибету, загинуло в цілому 18 людей, більшість з яких китайці. Уряд Тибету у вигнанні стверджує, що китайці за цей час убили 140 тибетців, які брали участь в акціях протесту, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Китай побоюється терактів від тибетців-смертників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі