понеділок, 23 березня 2009 17:10

Китай та Росія створюватимуть єдину світову валюту

Китай та Росія створюватимуть єдину світову валюту
Китай готовий обговорювати на саміті "двадцятки" в Лондоні 2 квітня пропозицію Росії про пошуки альтернативної долару резервної валюти, заявила в понеділок заступник голови Народного банку Китаю (НБК) Ху Сяолянь.

Москва пропонує доручити МВФ вивчити можливість створення наднаціональної резервної валюти. Такою валютою, на думку РФ, можуть стати СДР (спеціальні права запозичення МВФ), які вже зараз грають роль резервів для деяких країн.

"Ми готові обговорити це питання. Проте, враховуючи, що долар на сьогодні залишається основною валютою, що обслуговує світові інвестиції та торгівлю, зараз нам варто зосередитися на посиленні контролю вже існуючої фінансової системи", - відзначила замглави НБК.

Разом з тим вона визнала, що "домінація долара та економічні проблеми в США можуть спричинити значні флуктуації цієї валюти, що позначиться на світовій економічній ситуації".

"Тому ми закликаємо до диверсифікації світової фінансової системи", - пояснила банкір.

За матеріалами РИА "Новости", Topnews

Зараз ви читаєте новину «Китай та Росія створюватимуть єдину світову валюту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі