середа, 30 березня 2011 18:08

Кирило в зоні відчуження помолиться за жертв катастрофи на ЧАЕС

Кирило в зоні відчуження помолиться за жертв катастрофи на ЧАЕС

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило планує наприкінці квітня відвідати Україну та здійснити панахиду за жертвами катастрофи на ЧАЕС безпосередньо у Чорнобильській зоні відчуження.

"Патріарх планує відвідати Україну у зв'язку з 25-ми роковинами трагедії на ЧАЕС. Планується, що він здійснить заупокійні богослужіння в Києві та в зоні відчуження", - повідомив заступник керівника прес-служби Патріарха диякон Олександр Волков.

Точна дата візиту поки що узгоджується, проте відомо, що він відбудеться у великодні дні.

Раніше повідомлялося, що Кирила в Україну запросила Українська православна церква Московського патріархату.

В день 25-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС у всіх храмах Російської православної церкви відбудеться поминання жертв трагедії.

Нагадаємо, 26 квітня 1986 року вибухнув четвертий енергоблок ЧАЕС. У результаті територія в радіусі 30 кілометрів піддалася радіоактивному зараженню, постраждали, за офіційними даними, 5 млн людей. Наслідки Чорнобильської катастрофі в Україні, Білорусі та Росії відчуваються досі.

Зараз ви читаєте новину «Кирило в зоні відчуження помолиться за жертв катастрофи на ЧАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі