середа, 01 грудня 2010 14:14

Патріарх Кирил мріє полетіти у космос

Патріарх Кирил мріє полетіти у космос

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил виявив бажання полетіти в космос, повідомив в середу керівник Роскосмосу Анатолій Пермінов.

"Патріарх хотів би злітати в космос, якби була можливість. Виявляється, що він свого часу виконав 19 тренувань на літаку "МіГ", здійснивши всі фігури вищого пілотажу", - сказав Пермінов на традиційному чаюванні з космонавтами, які відправляються на Міжнародну космічну станцію (МКС) в грудні.

За його словами, патріарх Кирил сказав, що вся робота на навколоземній орбіті заохочується Церквою, і висловив великий інтерес до тренажерів центру підготовки космонавтів.

У свою чергу космонавт Дмитро Кондратьєв повідомив, що всі члени екіпажу, котрі летить на МКС в грудні, служили в Збройних силах і що це грає велику роль і допомагає зосередитися на завданнях.

Пермінов сказав, що під час підготовки модернізованого корабля "Союз ТМА-М", який відправився до МКС в жовтні, кількість зауважень була в три рази більшою, ніж до старих кораблів.

"Але це - природно, й іншого ми не очікували. Ми знайшли всі шляхи для їхнього усунення", - сказав він.

За його словами, на модернізованих кораблях "Союз" відпрацьовуватимуться системи для перспективних кораблів, які стартуватимуть з космодрому Східний в Амурській області.

Пермінов повідомив, що тренувальний комплекс центру підготовки космонавтів в місті Байконур найближчим часом буде модернізований.

"Ми модернізуємо басейн, тенісний корт і здійснимо ремонт усередині готелю "Космонавт". Крім того, буде облаштована алея, де космонавти висаджують дерева перед польотом", - заявив керівник Роскосмосу.

Він також відмітив, що італієць Паоло Несполі є одним з найвищих космонавтів, які полетять на російському кораблі "Союз". Його зріст складає 188 см.

До складу екіпажу входить також американка Кетрін Коулман.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Патріарх Кирил мріє полетіти у космос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі